U turistički kompleks Klekovača ulažu 382 milijuna eura

Skupina investitora uz pomoć vlade RS razvija projekt sportsko-rekreativnog centra na najvišoj planini zapadnog dijela BiH.
Uz obronke Klekovače (1962 metra), najviše planine zapadnog dijela BiH, kod Bihaća, planira se izgradnja suvremenog sportsko-rekreativnog centra kapaciteta 15.000 posjeta dnevno.
Skupina investitora uz pomoć vlade RS razvija projekt vrijedan 382 milijuna eura na površini od 2700 hektara, javlja portal Klix.ba. Turistički centar
Klekovača bit će povezan s dva magistralna cestovna pravca i budućom autocestom Banja Luka-Split, prednost je i blizina aerodroma u Sarajevu,
kao i aerodroma u Banjoj Luci i Zagrebu. “Prva faza investicije, vrijedna 218 milijuna eura, podijeljena je u dvije podfaze.
U prvoj podfazi izgradit će se manje skijalište s dvije žičare i četiri ski-lifta kapaciteta gotovo 3000 skijaša. Druga faza obuhvaća razvijanje skijališta u višoj zoni planine, a planirana je i gradnja dvije gondole”, navode iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS. Završetkom prve faze centar će imati 35 kilometara staza, što će omogućiti istovremeno skijanje više od 5300 skijaša. U drugoj i trećoj fazi bit će izgrađeno još sedam žičara i ski-liftova. Završetkom treće faze skijališta turistički centar Klekovača imat će 47 staza ukupne dužine 66,5 kilometara na površini od 173 hektara, 17 žičara i ski-liftova koji će moći istovremeno prevesti 10.000 skijaša.
Nedaleko od staza bit će izgrađen hotelski kompleks treće i četvrte kategorije ukupnog kapaciteta 2530 ležajeva. Sve hotelske jedinice bit će izgrađene od prirodnih materijala s visokom energetskom učinkovitošću. Planira se i gradnja hostela sa 920 ležajeva za mlađe posjetitelje. Također je predviđeno mjesto i za gradnju 198 privatnih apartmana, posebnih hotela, wellnes i spa centara, planinskog etno-sela, a na vrhu planine bit će izgrađen restoran Vidikovac.
Investitori planiraju da će u centru biti zaposleno gotovo tri tisuće radnika prodaja stanova

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: