Vlasniku Arena Centra 34 milijuna eura kredita EBRD-a

ZAGREB – Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je 34 milijuna eura kredita zagrebačkom Arena Centru koji će ta sredstva koristiti za povećanje energetske učinkovitosti i uključivanje mladih u posao kroz praksu, izvijestili su u petak iz EBRD-a. Projekt modernizacije tog zagrebačkog trgovačko-zabavnog centra vrijedan je ukupno 123 milijuna eura, a kredit EBRD-a namijenjen je tvrtki Granit-Polus Lanište, vlasniku Arena Centra. Njime će biti zamijenjeno postojeće kreditno financiranje korišteno za izgradnju centra.
Novi kredit sadrži i iznos namijenjen novim kapitalnim ulaganjima, čime se pruža prilika za uvođenje certifikata energetske učinkovitosti i prve sheme “zelenog najma” u Hrvatskoj,
u svrhu sveobuhvatnog osiguravanja održivosti, kroz poslovanje, upravljanje i korištenje objekata na energetski učinkovit način, ističu iz EBRD-a.
Direktorica EBRD-a za nekretnine i turizam Claudia Pendred istaknula je kako su u EBRD-u sretni zbog mogućnosti osiguravanja dugoročnog financiranja za Arena Centar, ističući da ulaganjem u trgovački centar koji će dobiti BREEAM certifikat i prvi uvesti zeleni najam, postavljaju “nove standarde održivosti u hrvatskom sektoru nekretnina”.
EBRD u Hrvatskoj djeluje od 1994. godine te je do danas uložio preko 3,57 milijardi eura kroz 191 projekt. Banka svojim djelatnostima pokriva gotovo sva područja gospodarstva, s posebnim naglaskom na infrastrukturu,
poduzetništvo, financijske institucije i energetiku stanovi Čukarica

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: