Graditelji traže smanjenje PDV-a na građevinske radove kod obnove zgrada i obiteljskih kuća

ZAGREB – Nedostatak radne snage u građevinskim zanimanjima moguće je smanjiti ako se potakne prekvalifikacija nezaposlenih osoba, prijavljenih na HZZ-u, istaknuto je na 2. Susretu graditelja Hrvatske obrtničke komore i 3. Konferenciju o energetskoj učinkovitosti Hrvatske udruge krovopokrivača, koja se u četvrtak i petak održava u Varaždinskim Toplicama. Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević je jučer na skupu naglasio kako je potrebno i dalje poticati rad na obnovi, na podizanju energetske učinkovitosti u zgradarstvu, gdje ima posla za obrtnike.
Ujedno kazao je i kako slijede izmjene Zakona o javnoj nabavi, prema kojima bi se ubuduće birala ekonomski najpovoljnija ponuda, a ne ponuda s najnižom cijenom.
Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec je naveo kako je, uz kontinuirano smanjenje ekonomske moći velikog broja građana, što je dovelo i do naglog smanjenja potražnje za uslugama u graditeljstvu, niz drugih razloga zbog kojih je graditeljstvo u obrtu te malim i srednjim poduzećima u nepovoljnoj situaciji.
“Politika štednje, problemi nelojalne konkurencije i rada na crno, nelikvidnosti, pravne nesigurnosti i nesigurnosti naplate te damping cijene u javnoj nabavi elementi su trenutnog okvira u kojemu je doista teško obavljati ovu djelatnost”, rekao je Ranogajec.
Predsjednik Ceha graditelja HOK-a Ivan Kostelac naglasio je kako su obrtnici svjesni mogućnosti koje donosi podizanje energetske učinkovitosti u zgradarstvu nepremičnine Hrvaška

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: