Tvrđava Barone- otkrivanje bogate prošlosti, put prema uspješnoj budućnosti

Matija Bumbak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj istaknuo je ciljeve koje se projektom željelo postići: ”Cilj projekta je pridonijeti promociji kulturnih atrakcija i potaknuti rast lokalnih malih i srednjih poduzetnika pružanjem visoko – tehnoloških inovativnih usluga. Tvrđava Barone je izvrsna platformu za promoviranje lokalnih malih i srednjih poduzetnika u turističkom sektoru, ideja je da eno-gastrološka ponuda na Tvrđavi Barone bude autohtona, utemeljena na ponudi lokalnih proizvođača”.
Bogati sadržaj Tvrđave Barone, osim spomenutog gastro-kulturnog centra, upotpunjen je digitalnom platformom koja koristit tehnologiju proširene stvarnosti (AR – augmented reality) za prezentaciju povijesnih okolnosti nastanka tvrđave i Šibenika u 17. stoljeću koristeći odgovarajuće AR naočale, pametne telefone ili tablete. Proširena stvarnost (augmented reality; AR) je tehnološka inovacija u kojem korisnik smart uređaja vidi stvarni svijet proširen računalno generiranom slikom, videom ili zvukom. U praksi, iznajmivši AR naočale ili koristeći aplikaciju preko vlastitog smart uređaja, posjetitelj će upoznati digitalne “vodiče” Tvrđave Barone: šibenskog dječaka Juru i povjesničara iz 17. stoljeća Franu Divnića koji će ih povesti na zanimljivu pustolovinu – stvarni, ali i prošireni obilazak tvrđave. Dječje igralište sa kombiniranom spravom za igru u obliku broda i pozornica za manja događanja do 150 posjetitelja uz replike topova i oružja korištenog u vrijeme iz kojeg potječe tvrđava omogućuje bezbrižno razgledavanje i istraživanje svi dobnim skupinama posjetitelja.
Projekt ”Barone- otkrivanje bogate prošlosti, put prema uspješnoj budućnosti” ukupne vrijednosti 1.377.165,38 eura financiran je od strane Europske
unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj s 72,17% vrijednosti fonda, ističe se u priopćenju stanovi Vrbani

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: