Pavić, Todorić i Večernji list vlasnici nekretnina Vjesnika

ZAGREB – Općinski građanski sud u Zagrebu usvojio je zajednički prijedlog tiskare Vjesnik d.d., Večernjeg lista, Tiska i Allegheny Financiala, nekretninske tvrtke Ninoslava Pavića i partnera, za podjelom i uknjiženjem vlasništva nad nekretninama i zemljištem nekadašnjeg NIŠPRO Vjesnika svojevremeno procijenjenim na 80 milijuna eura. Prema sudskom rješenju, usvojena je zajednička prijava predlagatelja za formiranjem jedinstvene katastarske čestice i podjeli vlasništva nekretnina bivšeg Vjesnika prema kojoj, a na temelju dogovora suvlasnika, pravo na 60,96 posto vlasništva imaju država i tiskara Vjesnik d.d., Allegheny Financial Ninoslava Pavića i partnera ima 11,95 posto, Styria preko Večernjeg lista 10,89 posto vlasništva, Tisak u sklopu Agrokora Ivice Todorića ima pravo na 10,96 posto vlasništva, dok ostatak pripada manjim suvlasnicima.
Tijekom procesa uknjiženja na zemljišnoknjižnom odjelu zagrebačkog Općinskog građanskog suda, pokrenutom u ožujku, predstavnici Državnog odvjetništva istaknuli su da se ne protive prijavi predlagatelja za uknjiženjem vlasništva, ali i da država ima namjeru kupiti preostale dijelove cijele nekretnine bivšeg NIŠPRO Vjesnika, sukladno Planu upravljanja državnom imovinom u 2015.
S druge strane, odvjetnici predlagatelja upozorili su da država nije u cijelosti ispunila sve odredbe kupoprodajnog ugovora kojim je u procesu predstečajne nagodbe Vjesnika d.d. preuzela 38 posto nekretnina u kompleksu Vjesnika (neboderu i okolnim objektima), ali i da nakon dovršetka tog postupka neće biti zapreka da se dopusti predbilježba prava vlasništva u korist države.
Otvaranjem postupka uknjiženja vlasništva nad kompleksom Vjesnika ponovno se aktualiziraju mogućnosti privođenja svrsi tog sada zapuštenog prostora u kojem je posluje samo tiskara Vjesnik d.d. i gdje nakon
gašenja lista Vjesnik i preseljenja Večernjeg lista nema niti jedne novinske redakcije nekretnine Gorski Kotar

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: