U Beogradu najskuplji kvadrat među glavnim gradovima u bivšoj Jugoslaviji

BEOGRAD – Beograd je i dalje apsolutni lider po cijenama kvadratnog metra nekretnina u poređenju sa glavnim gradovima zemalja bivše Jugoslavije, uprkos krizi koja je procentualno najviše oborila cijene u Srbiji. Pad od čak 40 odsto Beograd nije pomjerio s vrha liste najskupljih gradova, tako da se prosječna cijena kvadratnog metra nekretnina u centru Beograda okreće od 1,5 hiljada do 1,7 hiljada eura, dok je u Zagrebu na sličnim lokacijama ona od 1,4 hiljada do 1,6 hiljada eura, prenosi B92.
Na osnovu tih podataka reklo bi se da razlika i nije velika, ali kada se uporede primanja u Srbiji i Hrvatskoj, slika postaje značajno drugačija. Zagrepčani za jedan kvadratni metar od 1,5 hiljada eura treba da rade dva mjeseca, a Beograđani nešto više od četiri.
Kada je riječ o ostalim gradovima regiona, cijena kvadratnog metra u Sarajevu iznosi 1,3 hiljade eura, u Podgorici 1,05 hiljada, a u Skoplju hiljadu eura. Za kvadratni metar nekretnine u Sarajevu stanovnik Bosne i Hercegovine treba da radi tri mjeseca, u Skoplju nešto manje, a u Podgorici za dva mjeseca.
Agenti za prodaju nekretnina smatraju da će njihove cijene u regionu dalje padati, što je posljedica veće ponude od tražnje i loše ekonomske situacije. U Srbiji je situacija u jednom dijelu slična,
a u drugom potpuno različita iznajmljivanje stanova Beograd 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: