Građevinski radovi i broj dozvola i dalje padaju

Na slabost građevinske aktivnosti ukazuju i podaci DZS-a, prema kojima je u veljači već šesti mjesec zaredom zabilježen pad broja izdanih odobrenja za građenje na godišnjoj razini. U prva dva mjeseca ove godine ukupno su, pak, izdane 802 građevinske dozvole, što je 24,8 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.
Analitičari HGK ocjenjuju da kretanja na početku ove godine sugeriraju da je mogućnost oporavka građevinske aktivnosti i dalje neizvjesna, s nastavkom snažno izraženih problema u pokušaju dinamiziranja aktivnosti na ostalim građevinama, koje uglavnom obuhvaćaju infrastrukturne objekte – prometnu infrastrukturu, cjevovode, komunikacijske i energetske vodove, složene građevine na industrijskim prostorima.
“U prva je dva mjeseca broj izdanih građevinskih dozvola, kao i vrijednost građevinskih radova, nepovoljniji u odnosu na isto razdoblje lani, što sugerira nastavak poslovnog pesimizma, odnosno suzdržanu aktivnost u planiranju i realizaciji investicija”, poručio je nedavno direktor Sektora za financijske institucije,
poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić u osvrtu na podatke DZS-a stanovi Zamet

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: