Vir planira 20 milijuna eura investicija uz izdašne poticaje

Otok Vir ove godine očekuje nastavak pozitivnih trendova, s barem 10 posto više noćenja u odnosu na lanjskih rekordnih otprilike 1,35 milijuna, a u idućih pet godina planira investicije od 20 milijuna eura u kapitalne turističke i druge projekte uz jedan od najizdašnijih programa općinskih potpora investitorima i privatnim iznajmljivačima.
“Imamo velike investicijske planove, od vodovoda i kanalizacije za cijeli otok, za što su radovi već u tijeku, preko kapitalnih objekata, hotela, marine i sportskog centra do uređenja plaža, šetnica i drugih sadržaja. Ključna stvar je i prostorno planiranje otoka i pet kilometara obalnog pojasa”, kaže direktor destinacijske menadžment kompanije (DMC) Vir turizam Zdenko Mičić, naglašavajući da je veliki pokretač razvoja općina Vir, koja surađuje sa svim subjektima na planiranju i realizaciji.
“Za sve projekte imamo dosta zanimanja investitora i to nije upitno, pogotovo zbog poticaja koje im daje općina Vir, pri čemu ih se oslobađa mnogih troškova temeljem već donesenih odluka općinskog vijeća za velike investicije i za privatne iznajmljivače.
Toga zasad osim kod nas nema nigdje u Hrvatskoj”, kaže Mičić.
Investitore će općina tako pratiti s poticajima tijekom cijelog vremena amortizacije investicije (20 godina) oslobađanjem od lokalnih poreza i naknada, troškova građevinskih dozvola i priključaka na komunalnu infrastrukturu te subvencioniranjem kamata, dok privatnim iznajmljivačima daje jednokratne potpore do 75 tisuća kuna za podizanje standarda smještaja.
Cilj svih poticaja je da se na Viru u idućih pet godina izgradi 10 hotela i 10 mini-turističkih naselja kategorije četiri i pet zvjezdica, 10 kampova, tri nautičke luke i 100 bazena. “To je vrlo ambiciozan plan, ali s obzirom na veličinu otoka te njegovu poziciju i potencijal realno ostvarivo”, izjavio je Mičić.
Prema planovima, a nakon prvog integralnog hotela, prvi hotel na Viru kategorije pet zvjezdica i sa 100 smještajnih jedinica u gradnju bi mogao najkasnije 2017., dok je do 2020. predviđena izgradnja i
polivalentnog doma kulture s kongresnom dvoranom, tri nautička centra s ukupno 600 vezova, komunalnih oko tisuću vezova duž cijele virske obale te sportsko-rekreativnog centra sa stadionom. U turističkoj zoni Srpljica predviđena je gradnja velikog Aqua parka
te camping resorta za tri tisuće gostiju nekretnine Zadar

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: