Na godišnjoj razini pad cijena nekretnina u Zagrebu, rast na Jadranu

Na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu u laganom su rastu (0,5%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na studeni cijene su niže za 0,3%.
Tražena cijena kuća na Jadranu, u prosincu je iznosila 1.533 eura/m2 što je 0,3% manje nego prethodnog mjeseca, a 0,6% manje u odnosu na prosinac 2013. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na studeni veća je za tek 0,1%, dok je na godišnjoj razini viša za 1,2% i iznosi 2.022 eura/m2. Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji. S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Zadarskoj županiji s cijenom od 1.718 eura/m2 te Istarskoj županiji s 1.731 eura/m2.
Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na studeni je niža za 0,7% i iznosi 1.574 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je viša za 1%. Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na studeni 2014. godine 0,2% više, isto kao i u Rijeci (0,2%). Prosječna tražena cijena stana u Splitu u prosincu iznosi 2.174 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.497 eura/m2. Prosječna tražena cijena stanova u Zadru u odnosu na prošli mjesec niža je za 0,2% i iznosi 1.853 eura/m2 stanovi Karlovac

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: