Hanžeković i Vojković rade na privlačenju kineskog kapitala u sektor nekretnina

– Radi se o velikim nekretninskim investitorima iz Kine koji imaju kapitala i koji gledaju Europu. Najviše vole London, a mi ih pokušavamo uvjeriti da i tu ima nešto, pojašnjava za tportal.
Dvije su mogućnosti: ili hotelski resorti na obali ili ulaganje u veće gradske centre u Hrvatskoj.
Pitamo ga koja je uloga odvjetnika Hanžekovića u tome.
– Svaki ozbiljan investitor traži odvjetnika koji ga neće zavaljati, a mi ih moramo uvjeriti da ih nećemo prevariti. Njima je naš pravni sustav drastično drugačiji. Nema mistike u toj priči, kaže Vojković.
Iako je prijatelj predsjednika Josipovića, Vojković kaže kako bi hrvatska vlast trebala puno više biti vidljiva kineskim investitorima.
– Svaka komunikacija s njima je pozitivna jer ako pokazuješ interes to je pretpostavka da se nešto dogodi. To je uspostavljanje povjerenja. Članovi vlada u zapadnim zemljama su u Kini na tjednoj razini’, kaže i dodaje da bi naši političari u Kini trebali biti barem četiri puta godišnje.
Za Hanžekovića dodaje da ima međunarodnu reputaciju u pravnim krugovima što dokazuje i poziv za članstvo u Trilateralnoj komisiji. ‘On može garantirati da pravno neće biti iznenađenja za investitore’, zaključuje Vojković priču o njihovoj kineskoj poslovnoj pustolovini.
Obostrana korist partnerstva Hanžeković-Vojković mogla bi biti i direktna veza poznatog odvjetnika preko novog poslovnog partnera prema Pantovčaku. Naime, Vojković je prijatelj Ive Josipovića i vlasnik tvrtke Emporion koja niz godina posluje s HDS ZAMP-om. Uz to se ta institucija za zaštitu autorskih prava kojoj je jedan od osnivača bio Josipović, nalazi u prostorima Vojkovićeve tvrtke novogradnja Jarun

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: