Ott kupuje od Orca varšavski neboder Zlota 44

PRAG – Bivši čelnik grupe za razvoj nekretnina Orco Jean-Francois Ott pribavio je 115 milijuna eura kako bi od grupe kupio i dovršio projekt luksuznog stambenog tornja u Varšavi, izvijestili su danas češki mediji. “Izvijestili smo Orco krajem svibnja da imamo novac za kupnju Zlote”, citira praški poslovni dnevnik Hospodarske Noviny Ottove riječi.
“Ukupna vrijednosti ulaganja iznosit će 115 milijuna eura, od čega 60 milijuna predstavlja trošak kupnje nebodera. Udružili smo se na partnerskoj osnovi s jednim investicijskim fondom sa sjedištem u Londonu”, kazao je Ott prema pisanu praškog dnevnika.
Orco je dodijelio kratkoročnu opciju na neboder Zlota 44 grupi OTT Properties, povezanoj s Jeanom-Francoisom Ottom koji se u ožujku povukao s dužnosti izvršnog direktora i predsjednika uprave Orca. Detalji o opciji nisu navedeni.
Agencija Reuters nije uspjela odmah kontaktirati s Ottom niti s predstavnicima grupe Orco radi dodatnih informacija.
Raspad financijske konstrukcije za projekt Zlota 44 u travnju ove godine bio je udarac za grupu čiji je prošlogodišnji gubitak od 227 milijuna eura dobrim dijelom bio povezan upravo s tim varšavskim projektom. Stoga su u travnju najavili prodaju Zlote stanovi Rijeka

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: